Tilbake til Hovedsiden
 
 

BELLA OG GUSTAVHjemme til min mor bor det to små hunder av rasen Welsh Corgi Pembroke. Den ene er egentlig min, (han står i mitt navn) og heter Gustav, den andre heter Bella og eies av oppdretteren sin, Anne Indergaard, men det er mamma som har henne hjemme hos seg.

Har du hørt navnene 'Bella & Gustav' før, sier du? Vel, det er meget mulig! Fordi de er på en måte oppkalt etter Eva Erikssons barnebøker om Bella og Gustav. Har du sett disse bøkene, så vet du at de handler om vennene Bella og Gustav, som holder sammen i tykt og tynt selv om de er gutt og jente. Begge har de irriterende småsøsken og kjemperare foreldre. Forfatteren er svensk, og har selv laget illustrasjonene, og bøkene var pop på sendt 70 og tidlig 80-tallet. Jeg likte tegningene veldig godt, og det er ganske stilig at bøkene er farget i kun hvitt, sort, gult og orange. Så hvordan endte to Welsh Corgier opp med å bli oppkalt etter en svensk barnebok?!

Det var ikke helt tilfeldig, men på en måte også! Du skjønner, mamma har hatt mange hunder opp gjennom livet, derav en god del schäfere. Den siste het Rina, og var en stor og klossete vimse... når mamma hadde henne så gikk hun og fleipa om at hun skulle skaffe seg en hannschäfer når Rina var død, og han skulle hun kalle Gustav, sånn for moro skyld, fordi hun syntes det ville vært kult å kalt en diger hanne for Gustav... akkurat som om han skulle hett Petrus eller Fritz eller Petter eller noe sånt. Men i stedet for å skaffe seg en schäfer, tok hun imot en fem måneder gammel hanncorgi fra Arendal. (Greit med en allerede hustrent hund!) Han var allere døpt August, og jeg sa til henne "mamma! Det er jo skjebnen! Vi kan kalle han Gustav!!" Og slik ble det, Gustav kom i hus og holdt Rina med selskap helt til hun sa takk for seg sommeren 2000.

Da Gustav var fire og et halvt år ble mamma spurt om hun ville bli fôrvert til en lovende corgitispe av oppdretteren. Hun sa ja, og høsten/ vinteren 2003 kom lille Bella i hus. Og her er tingen: Mamma hadde lenge fleipet at siden hun nå hadde en Gustav, så måtte hun jo også ha en Bella! Og denne valpen hadde ikke fått noe navn ennå. Kullnavnet måtte begynne på U, slik at det først ble Una Bella, "en skjønnhet" på italiensk. Men siden det er unaturlig å kun si "una bella" på italiensk, så ble måtte vi finne et bra sunstantiv som klinget med "bella", og jeg kom på at søster er "sorella". Og siden hun var den skjønne søsteren i flokken, så ble det Una Bella Sorella. Ganske cheesy, men jeg synes det er fint!

Andre hunder jeg og muttern har hatt